Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова
Тема: Наша влада

Сонце світить, дощ іде
квітнуть квіти, джміль гуде
на полях пасуться коні -
при підтримці 'регіонів'

риба ловиться в ріці
прищик виліз на щоці
баба в церкві б'є поклони -
при підтримці 'регіонів'

родить жито і овес
гавкає на місяць пес
котик спить на підвіконні -
при підтримці 'регіонів'

підростає ввп
дядько в поїзді хропе
світлофор горить червоним -
при підтримці 'регіонів'

роздягаються жінки
різко падають вінки
юля з юрою на зоні -
при підтримці 'регіонів'

добре з ними ми живем
краще й краще з кожним днем
і усе у нас тепер
тільки завдяки пр

 

21 липня 2012

Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова
Тема: Наша влада

Податок на смерть

http://content.foto.... width='567' height='600' border='0' alt='' style='border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; '>

Янукович запровадив податок на смерть


1

Продовження. Поч. на 1 стор.
В той час, коли Віктор Федорович на всю країну рекламує свої соціальні ініціативи, обіцяючи до кінця року видати вкладни¬кам Ощадбанку СРСР по тисячі гривень, Генпрокуратура, Міністерство охорони здоров'я та МВС фактично запровадили новий податок на смерть — по півтори ти¬сячі за кожного померлого.
Як розповіли працівники сільських рад Смілянського району на Черкащині, по¬чинаючи з лютого 2012 року, міліціонери, посилаючись на нову постанову Кабміну, вимагають проводити розтини всіх помер¬лих. До відповідної судово-медичної екс¬пертизи правоохоронці не дозволяють не те, що ховати, а й обмивати. Навіть якщо небіжчиця — стара 90-річна бабуся, яка дов¬гий час хворіла, її все одно треба везти на розтин. Єдиний варіант цього уникнути, якщо за кілька тижнів до смерті лікарі кон¬статували в неї дуже тяжку невиліковну хво¬робу і наперед передбачили смерть. Звичай¬но, перевезення і розтин пропонують ро¬бити за власний кошт, просячи за таку послугу півтори тисячі гривень. Можливо, для когось ця сума здасться мізерною, проте для селян небагатої черкаської провінції — це астрономічні гроші. Особливо якщо врахувати, що прості похорони рідної лю¬дини, крім психічного стресу, й так вліта¬ють для родичів в копієчку.
За розповідями очевидців, працівники міліції можуть залагодити справу і без роз¬тину, проте за це вимагають «подяку» в по-ливину вартості, та ще й не виключають, що в разі чого поховане тіло може бути піддане процедурі ексгумації.
Звичайно, селяни мало що розуміють в нових інструкціях чи постановах Кабміну, тим більше їм важко щось протиставити міліції, навіть якщо їх родичі помирають від старості або хвороб. З них таки витис¬кають останнє, і вони платять 1,5 тисячі за розтин. Показово, що за перші місяці 2012 року цю процедуру не вдалося оми¬нути при жодному випадку смерті в найб¬лижчих до райцентру кількох селах райо¬ну.
При цьому зауважимо, що один день на тиждень розтин роблять безкоштовно. Проте самих судмедекспертів в провінції катастрофічно не вистачає, а тому, навіть протримавши труп вдома кілька днів, немає гарантії, що ви потрапите в «безкоштов¬ний день». Не чекати ж потім ще тиждень...
При спробі з'ясувати, що ж це за нові правила роботи державних органів у разі' смерті людини, одразу ж знаходимо спільний наказ Генерального прокурора Пшонки, міністра внутрішніх справ Мо¬гильова та міністра охорони здоров'я Аніщенка від 25 жовтня 2011 року «Про затвердження Порядку взаємодії між орга¬нами внутрішніх справ, закладами охо¬рони здоров'я та органами прокуратури України при встановленні факту смерті людини».
В документі дійсно є положення, які дозволяють правоохоронцям вимагати роз¬тин всіх без виключення померлих, або ж запроваджувати корупційні схеми відкупу від цієї процедури.
«Обов'язково направляють для проведен¬ня судово-медичного розтину:
- трупи людей з ознаками насильниць¬кої смерті (травми, асфіксія, дії крайніх температур, електричного струму, отруєнь тощо), підозр на таку;
— трупи людей, смерть яких настала рап¬тово, - без обмежень віку (коли смерть настала швидко, зненацька, на фоні види¬мого, уявного здоров'я від хвороб, що пе¬ребігали приховано або розвинулись гос¬тро);
- трупи людей, смерть яких настала поза місцем постійного проживання;
- трупи людей, особу яких не встанов¬лено».
За свідченням людей, саме на раптовість смерті найчастіше й посилаються, коли вимагають проводити розтин. Хтось може сказати, що це якесь перебільшення чи безчинство на місцях, бо ж насправді, аби уникнути умисних вбивств, треба суворі¬ше стежити за випадками смерті. Наприк¬лад, щоб родичі або утримувачі заради спадщини не вбивали стареньких. Проте Черкащина — це не поодинокий випадок, такі ж самі повідомлення вже надходять з усіх регіонів країни, зокрема, й Прикар¬паття.
Тож, в народі вже почали говорити — Янукович видає живим по тисячі, проте забирає в мертвих по півтори.
Віталій Червоненко, Главком

2 квітня 2012

Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова
Тема: Наша влада

Двадцятка найбільш вдалих політичних прізвиськ'

Рейтинг найуїдливіших політичних прізвиськ склав тижневик „Коментарі' в рамках дослідження, присвяченого знаковим подіям і явищам за 20-річну історію України.

За результатами опитування експертів, у першій п'ятірці уїдливих прізвиськ, по­явою яких країна зобов'язана українським політикам, лише одне народилося на зорі незалежності. Решта - з активної політичної лексики наших днів.

Безумовне перше місце в даному рейтин­гу зайняло популярне прізвисько чинного Президента, котре приклеїлося до Вікто­ра Януковича ще з часу його першої участі в президентських виборах як провладного кандидата в 2004 році. Походження слова «проффесор» добре відоме - у автобіографії, написаній Віктором Федоровичем власно­руч для Верховної Ради під час призначення його наприкінці 2002-го прем'єром, він допустив кілька граматичних помилок, най-кричущішою з яких було саме подвоєння «ф» в написанні свого вченого звання . Надалі цілий ряд ляпів Януковича в публ­ічних виступах на теми літератури та гео­графії лише посилили його суспільну асо­ціацію з цим неприємним для Президента прізвиськом. Втім, його слід визнати найбільш безневинним серед інших попу­лярних у народі прізвиськ глави держави.

Історія замовчує, хто першим і коли назвав Леоніда Черновецького Льонею Космосом, але вже в перший рік його ро­боти на посаді мера Києва це прізвисько увійшло в широкий ужиток. І винен у цьому був сам столичний градоначальник, точ­ніше його специфічна поведінка і оригіналь­ний стиль викладу своїх думок.

«Кравчучка» (третє місце в рейтингу) на багато років увійшла в лексикон не стільки політичної еліти, скільки простого наро­ду, що дуже сприяє довгому життю подібних словотворень. Отже, «кравчучка» помре лише тоді, коли відійде в інший світ ос­танній власник цього дива техніки.

Політичні прізвиська та назви

1.  «Проффесор» — прізвисько Президен­та Віктора Януковича (183 бали)

2.  «Льоня-Космос» — прізвисько міського голови Києва Леоніда Черновецького (175 балів)

3.  «Кравчучка» - назва ручного пристосу­вання для перевезення вантажів, популярного з часів президентства Леоніда Кравчука (171 бал)

4.  «Допа і Гепа» - прізвиська міського голови Харкова Михайла Добкіна (тепер губернатора Харківщини) і секретаря Хар­ківської міськради Геннадія Кернеса (те­пер мера Харкова) (168 балів)

5.  «Тушка» - назва перебіжчика в парла­ментську коаліцію (167 балів)

 

6.  «Микола Дапашліви» - прізвисько прем'єра Миколи Азарова (150 балів)

7.  «За едУ» - назва провладного блоку «За єдину Україну» під час парламентських ви­борів 2002 року (148 балів)

8.  «Кучманоїд» - назва чиновника з вер­тикалі влади часів президента Леоніда Кучмии (128 балів)

9.  «Нашисти» - назва учасника блоку «Наша України» (117 балів)

 

10.  «БАЛОГАн» - назва Секретаріату Президента Віктора Ющенка, очолюваного Віктором Балогбю (108 балів)

11.  «Чук і Гек» - прізвиська Віктора Мед-ведчука і Григорія Суркіса, двох лідерів СДПУ (о) часів президентства Леоніда Кучми (107 балів)

12.  «Вава» - прізвисько Володимира Литвина, глави Адміністрації Президента Леоніда Кучми під час парламентських виборів-2002, коли той очолював провлад-ний блок «За єдину Україну» (104 бали)

13.  «Юлина тисяча» - назва часткової виплати втрачених заощаджень Ощадбанку СРСР, організованої урядом Юлії Тимошенко (104 бали)

14.  «Юлефани» і «юлефоби» - назви шанувальників і супротивників екс-пре-м'єра Юлії Тимошенко (103 бали)

15.  «Даунбас» - назва одного з регіонів країни і вихідців з нього (100 балів)

16.  «Тігібкий» - прізвисько віце-прем'єра Сергія Тігіпка (99 балів)

17.  «Майдаун» - назва учасника «пома­ранчевої революції» (89 балів)

18.  «Ющер» - прізвисько президента Віктора Ющенка (82 бали)

19.  «Мінтабачника» - назва міністерства освіти під час керівництва ним Дмитра Та-бачника (81 бал)

20.  «Рухман» - назва функціонера Народ­ного Руху (59 балів)


 

30 серпня 2011

Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова
Тема: Наша влада

Ну раз неділя, то треба посміхатись...



  “Я і моя команда не витрачаємо час на пустопорожні розмови та самовихваляння. Здавна звикли переконувати у своїй правоті не солодкими обіцянками, а реальними результатами” 

             



Шел уже далеко не пятый год президенства честно обраного Януковича… 

Весна… Начали питаться еще худыми голубями. Они вкусные и полезные, но могли бы быть и потолще... 

Кора всех без исключения деревьев пригодна в качестве приправы и заваривания чая. 

Давно хожу пешком, узнал очень много нового и интересного о своём городе и его архитектуре. 

На день рождения закололи дворняжку. На балконе вяляются вверх тормашками засоленные воробьи. Сам себе шью одежду из лоскутков. Узнал как плести лапти. 

Моюсь раз в месяц, разжигаем костер во дворе и греем в ведрах дождевую воду и моемся по очереди всей семьей и соседями. Газ давно не по карману и газовую трубу давно вырезали проклятые оппозиционеры. 

Пару раз удалось поймать рыбу. Варю бражку и ставлю квас. Чайный гриб - тоже хорошо. 

Думаем с женой взять кредит на двоих и купить велосипед, будет хорошее наследсто детям от нас. 

Воздух в городе становится чище, редкие машины удивляют детвору. Город пустеет. 

Вчера видел, как мимо проезжал наш любимый президент на своей карете. Всё-таки какой он красивый мужчина ! 

Собираемся натаскать с женой земли в квартиру и посадить картохи. Очень хочется картохи... Давно мы уже не ели этого изысканного блюда – картоха… Вареной картохи… жареной… печёной...с мяском...в сметанке...тьфу,блядь ! 

Говорят президент ест картоху каждый день, но мы с женой не верим, уж больно сказочно это звучит: картоха каждый день. 

С нетерпением ждем лета… Тараканов дома нет... Последнего съели еще в сентябре 2013 года... Комары к нам залетать боятся, наши вены всасывают их вместе с хоботком! Перелётные птицы пролетают над моим городом только на высоте более 12 тыс. метров, ниже боятся... народ допрыгивает! Жабы весной квакают только сидя глубоко под водой! 

Крысы ушли из города навсегда! Миши специально ничего не жрут, чтоб был один скелет от них, но кальций всё-же есть ! Витамины. 

Сегодня первый раз отварил шнурки, если как следуют посолить - похожи на спагетти (хотя, что такое спагетти не помнят даже старики...) 

Что это я разнылся… Ничего, еще потерпим. Главное, что - русский мир, словянское братство ну и второй государственный – русский. Главное, чтобы не было войны и русский флот не ушел из Севастополя. Продержимся… Может наши придут. Сразу все поправится. Накормят; да-да, у них там знаете сколько нефти и газа !!! На всех хватит. А может и медаль еще дадут – «За героизм и стойкость, проявленную на временно оккупированной врагом территории» и прибавку к пенсии. Продержимся… 

Главное - не дать захватить власть этим придуркам оранжевым, воровке Тимохе и бандеровцам-нацистам из «Свободы». 

Скоро выборы… Мы с женой решили снова голосовать за Виктора Федоровича Януковича, он ведь обещал нам покращення ! Уже недолго осталось ждать... скоро уже !

1 серпня 2011

Сова Микола, користувач 1ua
Микола Сова
Тема: Наша влада

ПОКАЗУШНА 
ЧеРКАЩИНА
Потьомкінські села
відвідає Президент

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У селах Черкаської області повним хо лом йде підготовка до візиту Віктора Яну-

ковича.

Місяць тому під час телемарафону «Роз мова з країною» Президент пообіцяв зав ітати на гостини до фермера з селища Шар-нопіль на Черкащині. Відтоді по всій об ласті - велике прибирання.

На повороті у село Шаркопіль із тра си Киів-Одеса - бригада працівниківав-тодору, озброєна пилками. Вже тиждень вони розчищають узбіччя від хащів та сміття. Кажуть, саме тут має завертати пре зидентський кортеж.«Так, має їхати. Це наша ділянка дороги. Ми прибираємо. Ви там далі поїдете, там села прибирають сільські ради,» — каже працівник службиавтодору,

У сусідньому селі Лїитвинівка баба Ліда пояснює, чому кожне подвір'я прибране, - такий наказ сільради: «Кажуть, він має їхати десь туди на Монастирище. Ось ба чите, прибираємо тут і там, коло дороги».

Селянин Петро загрібає граблями суху траву и розмірковує про стан розвитку дер жави:

«Немає в нас хазяїна в Україні, да й все. В нас тільки, як Президент їде,то  мають бути порядки скрізь, а гак порядків

нема».

Стіни й вікна придорожньої крамниці у селі Житники фарбують троє чоловіків задля одного -єдиного покупця з Києва. Тут сподіваються, що асортимент Президенту стане до вподоби. Єдине, чого тут немає, так це гречки. «Туди, де Президент має при їхати, там є по 3^40, Ось, у газеті читали», — пояснюють, де і за якою ціною Прези дент має знайти гречку.

Нова автобусна зупинка у селі Шарнотшь з'явилася на в'їзді кілька днівтому, але її ще дофарбовують. Саме це село - кінце вий пункт призначення гаранта. До Шар-нополя Януковича під час телемосту зап росив місцевий фермер.

Відтепер у клубі буде і новий дах, і нова стеля, і нові стіни. Кошти на це відшука ли за вказівкою обласних чиновників у ра йонному бюджеті, але їх, щоправда, місцеві кажуть — замало.

«Тут і губернатор був. Тут таке було! Просто мало коштів виділили.Всього 80 тисяч, а треба 260 тисяч за районні кош ти».

Окрім сільського клубу, Президента че кають і в будинку фермера, який його зап росив на гостини.

Георгій Паламарчук пригадує, як він готувався до розмови з президентом під час телемосту: «Своєї черги ми чекали довго.

 

 

 

 

6 травня 2011


1


  Закрити  
  Закрити